Ten pocit určitě moc dobře znáte. Každého z nás čas od času přepadne silná chuť na sladké, které je velmi těžké odolat. Je sice relativně jednoduché sáhnout do spíže a vytáhnout sušenku s čokoládovou polevou, ovšem to není pro vaši kondici to pravé ořechové. Připravte si skvělé dezerty.
Cuketový chlebíček
Na konci vegetačního období má mnoho zahrádkářů stále obrovské množství cuket a marně si lámou hlavu, jak na jejich zpracování. Cuketa je přitom skvělou ingrediencí do buchty ve formě biskupského chlebíčku. Kromě toho můžete dezert připravit také ve formě srnčího hřbetu. Pokud byste ale chtěli něco pravdu neobvyklého, nebojte se těsto dát do bábovkové formy.
Palačinky s domácím džemem
Lívance nebo palačinky patří v České republice k těm vůbec nejoblíbenějším dezertům. Pokud ji navíc zpestříte domácí marmeládou, dokonale uspokojíte svoje chuťové pohárky. Příprava palačinek není vůbec těžká a v chladnějších dnech navíc můžete místo obyčejné marmelády využít rozvařené teplé ovoce. Obdobným způsobem si můžete připravit i lívance.
Perník zahřeje za každého počasí
Vůni perníku máte asi všichni spojenou s přípravami na Vánoce. Proč se ale nenaladit na příjemnou atmosféru ještě před první adventní nedělí? Na upečení perníku není nic složitého, takže si s ním poradí každá šikovnější hospodyňka. Jakmile jej obohatíte skořicí nebo dýní, pak vám budou ostatní jenom závidět. Nemáte-li doma dýni, můžete místo ní použít sušené ovoce.
Jablečný štrúdl
Podzimní klasikou je v českých domácnostech štrúdl. Bez tohoto dezertu si mnozí z vás nedokážou sychravé dny představit, protože chuť a vůně čerstvě upečeného jablečného závinu je skutečně neodolatelná. Samozřejmě jako náplň nemusíte použít pouze jablka, ale můžete udělat několik menších nohavic například s mákem, švestkami nebo nádivkou.
Začíná-li vám pod nehty lézt studené podzimní počasí, pak si připravte jeden z vynikajících podzimních dezertů. Jsou hotové za několik minut a dokonale s nimi uspokojíte mlsnou. A které dezerty máte nejraději vy?